Keresés az oldalon

Google kereső

Naptár

«  Augusztus 2018  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Időjárás

Felhőkép Hőtérkép Széltérkép

Kacagjunk!

A nap vicce
Főoldal » 2018 » Augusztus » 3 » Mariann Néni! Isten Veled!
03:04
Mariann Néni! Isten Veled!
Highslide JS
Szőlőskerti Kollégium www.diakotthon.ucoz.hu Gyere és regisztrálj!!!

Azért szólítalak meg így, mert pedagógusként nincs nagyobb elismerés, mint azok a szavak, amivel a gyermek bizalommal fordul hozzánk. Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy teljes tisztelettel, szeretettel és hálatelt szívvel köszönök el tőled a Szőlőskerti iskola és a kollégium jelenlegi és volt dolgozóinak, gyermekének és szüleiknek, a Szülői Munkaközösségnek, testvériskoláink tantestületének és gorilcei testvériskolánk tantestületének nevében. Pedig nem akarunk búcsúzni, lázadó és minden mögött emberi értelmet kereső érzelmeink nem akarnak elengedni Téged közülünk. Tagadunk és keresünk, nem hisszük el és nem értjük. Pedig tudjuk, hogy "ideje van a születésnek és ideje a halálnak, ideje a sírásnak és ideje a nevetésnek". Most a gyász ideje jött el.

Hogy mit jelentettél nekünk, azt emberi nyelv el nem mondhatja. Hogy mennyire hiányzik a gondoskodó szó, azt csak kollégista gyermekeink érzik. Hogy mit jelentett a tanács, a tudás, a zseniális meglátás, az a készség, hogy mindenkivel szeretetteljes szót tudtál váltani, azt csak a kollégáid tudják. Hogy mennyit ért őszinte odafordulásod, törődésed, megértésed a nehéz élethelyzetekben, azt csak gyermekeink szülei tudnák elmesélni. Hogy mi voltál nekünk, azt csak MOST érezzük. A hiány nagysága zakatol bennünk, nyugtalanul és tétován, el sem tudjuk mondani, de érezzük. Látjuk egymás szemében, ha szóba kerülsz, halljuk az elharapott mondatok, a ki nem mondott szavak mögött, a könnyes gyermektekintetekben, a pislákoló gyertyalángban. Mert tudod, sorolhatnánk, hogy kit siratunk most a kollégát, a vezetőtársat, a főnököt, a mentort, a pedagógust, a kollégiumvezetőt, a pótanyát... Legfőképpen azonban az fáj, hogy az embert veszítettük el. Azt az embert, aki majd négy évtizeden át fáradhatatlanul, a kollégium és az iskola érdekeit szem előtt tartva dolgozott. Akinek öröm volt az óráján ülni, akinek a tervei minden körülmények között száz és száz szálon futottak és számunkra sokszor felfoghatatlanul valahol pontosan és tökéletesen összeértek és az egészből csodák születtek. Kis és nagy csodák, amikre büszke voltál, bár sosem mondtad, mert mindig a közösség erejét becsülted a legtöbbre. Mérhetetlen szakmai tudással, végtelen szeretettel, csendesen és magabiztosan dolgoztál értünk. És valahol mélyen mostanában (tudom, hiszen még hétfőn is erről beszéltünk) ott motoszkált benned az, hogy nemsokára pihenhetsz, hogy a nyugdíj közeledtével többet lehetsz szerető családoddal és imádott unokáiddal, hogy ki lehet szakadni a mindennapok mókuskerekéből. Többször mondtad, hogy búcsúztatni foglak, akkor, majd, ott. De nem ekkor, nem most nem itt! - zúdul belőlünk a szó, szívünkből a tehetetlen emberi érzés, a miértre választ kereső indulat. Búcsúznunk kell!

Hiába tiltakozik a szív, az eszünk tudja, hogy búcsúznunk kell. Hiába reménykedünk, ha a tiedhez hasonló autó áll meg az iskola előtt, ha nyílik az ajtó és várjuk, hogy te lépsz be, ha gyermekként jó szót várunk. Az ész győz a remény felett, a "nincset" nem tudjuk tagadni. Az utolsó estén veled mentem haza, és szokás szerint búcsút intettem neked és mosolyogva visszaintettél. Ha tudtuk volna... , hogy búcsúzunk, örökre búcsúzunk. Köszönjük Neked azt, aki voltál, kezed minden munkáját minden mosolyodat.

Mariann Néni! Isten Veled!

Tamás Csaba

tagintézmény-vezető

Megtekintések száma: 33 | Hozzáadta:: orbygery | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Belépés

e-Napló

Társintézményünk a

Fenntarthatóság

Youtube kereső

Online Játékok

:)

Névnap

Életkorunk

Indulásának időpontja:
2012. február 13.

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Szép napot kíván a